Udstillinger med mere

Vi startede tidligt med at prøve det der med udstillinger. Viska var næsten 5 måneder og blev vurderet som “særdeles lovende”. Ringpersonalet sagde til mig i en : “du har en rigtig fin hund, men du skal lære at vise den – find et sted at gå til ringtræning”. Det gjorde vi – ved ikke om det hjalp, men vi øver os. Det var for øvrigt på den første udstilling vi mødte Vilji, Susanne og Laura.

Hundeweb kan du finde Viskas bedømmelser fra udstillingerne – Viska har fået 2 Certifikater og det betyder, at vi skal vinde os et til, så er Viska Dansk Champion.

Alma med flot placering i barn og hund ❤️
Alma med flot førsteplads i barn og hund ❤️på træf 2015

Det med udstillinger er noget sjovt noget – egentlig er det en skønhedskonkurrence, men forskellige dommere ser noget forskelligt og lægger vægt på noget forskelligt. Plus, samarbejdet med hunden er afgørende for, at den ikke ligner en karklud i en snor når man løber rundt på den røde løber – det synes jeg er en spændende udfordring. Det er jo bare noget vi leger 🙂

En af de fineste kritikker Viska har fået (Køge den 19/3 206 ved dommer Agnete Staunsholt Nilsson): “2,5 år gammel velbygget tæve af prima størrelse korrekt højde længde forhold, racetypisk feminint hoved med herlige mandelformede øje, god pigment korrekt bid, veludfyldt næseparti, korrekt ansat og båren ører, fin hals god overlinie, god længde på brystkassen, men den kunne være en anelse dybere, kort bred lænd, acceptabel kryds og hale, prima vinkler, dobbelte sporer på begge bagben, ubesværede bevægelser med god bredde og godt fraskub, god pels og farve, herligt temperament” Viska fik bedømmelsen Excellent med CK, blev bedste tæve i åben klasse, anden bedste tæve og fik Certifikat på den udstilling.

 En af de korteste (Herning den 1/11 2015 ved dommer: Knut Sigurd Wilberg):

“tispe af meget god type, kunne have mere hals og rejsning, god krop, bra bevægelser.” Viska fik bedømmelsen excellent med CK, blev bedste tæve i åben klasse, tredje bedste tæve i gruppen og reserve CK og reserve CACIB på den udstilling.

Der findes også en eller to kritikker, hvor vi mener dommeren skulle have nye briller 😉