Smuk-hund-Viska

Sunnusteins Viska

Viska – islandsk, islandsk fårehund

  • Navn: Sunnusteins Viska
  • DKK00128/2014 (IS
  • Født 13/9 2013
  • HD: B og øjenlyst uden bemærkninger
  • Unghundementalbeskrivelse her
Viska på vores gåtur

Vi hentede vores Viska fra Island i november 2013. Det var en fantastisk oplevelse, at være sammen med Viska og hendes flok ved opdrætter Thorstein Thorsteinsons og familie, se lidt af det land, som racen er præget af siden Vikingetiden.

Da vi fik Viska ud af transportkassen i Kastrup, var hun det som om, hun vidste at vi var hendes mennesker. Viska spankulerede afsted i hælene på Valdemar fra udenrigs til indenrigs, og så sov hun resten af turen til Aalborg i min favn.

Viska, Von og Vissa - Viskas søskende
Von, Viska og Vissa – Viskas søskende

Mens vi var på Island mødte vi Viskas søskende, hendes mor Sunnusteins Brella og vi fik også mulighed for at møde hendes far Stefstells Vaskur. Det var en skøn oplevelse – spændende hvordan forældrenes udtryk mv. kan genfindes i Viskas hvalpe.

Sunnusteins Brella og Stefstells Vaskur - Viskas forældre
Sunnusteins Brella og Stefstells Vaskur – Viskas forældre

Viska er den bedste familehund, hun er glad for alle og alle er glade for hende – børnene har et helt særligt bånd til hende. Det er en fryd at træne sammen med Viska – vi har gået til meget forskelligt og Viska fanger lynhurtigt, hvad vi skal. MEN at vente på, at øvelserne bliver forklaret, det er den største udfordring vi har mødt 🙂

Viska kan danse for Alma
Viska kan danse for Alma