Kennelnavn og navngivning af kuldet – jubiiii

Endelig kom godkendelsen af Kennelnavnet – Kennel Viskuvalla’s har set dagens lys og jeg var ekstatisk! Endelig kunne hvalpene blive registreret med Kennelnavn og navne.

Så fredag nat blev kuldets registrering færdiggjort, hvor jeg dog håber jeg har fået alle apostroffer og bogstaver korrekte… Ellers må det tilskrives det faktum, at man ikke sover super meget ved siden af en flok hvalpe og en hvalpemor der fiser.

Her er de så… dadadadaaaaa

  • Viskuvalla’s Rimma Arnkatla – Den førstefødte og suverænt den mindste ved fødslen – men efter 4 uger ved at overhale de andre piger. Rimma betyder “figther” – det er ikke fordi hun har haft brug for at kæmpe, men sej det er hun. Arnkatla, fordi hvalpenes oldemor hedder Katla, men navnet skulle starte med A
  • Viskuvalla’s Rindr Ljúfa – vi har et stykke tid kaldt hende Rindur, men det viste sig at de to navnesider vi havde kigget på har fået galt fat i det – Rindur er på Island et drengenavn og det dur ikke. Men Rindr er navnet på en kvinde som Odin giftede sig med, som hævnede Balders død. Det er fantastisk som navnejagten har budt på interessante “historier”. Ljúfa begynder med L og betyder venlig – det passer.
  • Viskuvalla’s Röskva Meyja – den sidstfødte tæve. Den største, hurtigste og mest gesvindte af pigerne – det er vist det Röskva betyder. Meyja – lyder dejligt og betyder ung kvinde, så vidt jeg kan finde ud af
  • Viskuvalla’s Rögnir Àslakr – Rögnir igen hentet fra nordisk mytologi, det er et af Odins mange navne og det eneste med R jeg kunne finde ud over noget der betød rød. Aslakr har Aslakr’s nye familie bestemt. Har ladet mig fortælle, at det ikke er Islandsk, men har fundet flere forklaringer af, at Áslakr er sammensat af Às- som betyder guderne og Lakr, eller lak, som kommer fra Leikr og betyder leg – gudernes leg og det er han.

Pyha – alle blev enige i familien (første forslag til navne måtte gemmes til næste eller næste kuld – nogle i familien mente ikke man kan sige Hr- på dansk :-)). Det er en kæmpe lettelse nu at kunne slippe navnelegen – det har været spændende og jeg vil lægge nogle links op til gode navnesider.

Hvorfor et kennelnavn når nu vi ikke påtænker at lave en masse hvalpe? Det er for mig et must at være godt klædt på til de opgaver man tager ansvaret for, så selvfølgelig skulle jeg på opdrætteruddannelse. Kennelnavn, det var da i grundet også meget smart – billigere at registrere hvalpene, men mest af alt, så er det en måde at markere sammenhørighed på. De flytter jo ud i verden og så kan man kende den på kennelnavnet.  Den tanke er meget tiltalende!

Men hvad skal man dog kalde sådan en kennel? …skal det være et dansk navn, eller et islandsk navn, hvad lyder godt og skal det betyde noget? Kiggede artikler om stednavnes oprindelser og islandske ordbøger med rækker af ord, der i en eller anden form lignede noget med Viska. Overvejelserne var mange – rigtig mange…  det viste sig at nogle forslag betød “måneaffaldsplads”, men med kyndig hjælp fra Steini fandt vi frem til tre navne der kunne bruges. Og efter en godkendelsesproces der kunne minde om et præsidentvalg i et meget stort and, så var det på plads.

0 comments on “Kennelnavn og navngivning af kuldet – jubiiiiAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *